Når du skal designe en ny hjemmeside, så er der flere ting, som man skal tage stilling til. En af de ting er designet. Det kan være en utrolig langsommelig og svær process. Er det første gang, at du skal designe en hjemmeside, så kan du nok være i tvivl omkring, hvilken måde der er den bedste for dig.

I denne artikel vil jeg beskrive to forskellige typer for at lave et hjemmeside design, som virker. For hvad virker egentlig? Og behøver det være det ene eller det andet for at det gør? Det finder i svaret på her, sammen med et par eksempler for det ene og det andet.

Hvad skal hjemmesiden blive til og hvor stort er budgettet

Det vigtigste er først at finde ud af, hvad din hjemmeside skal bruges til. Derudover ikke mindst, hvad den skal bruges til. Og hvad mener jeg med det?

Jo, det er faktisk ganske simpelt.

Skal din hjemmeside bruges, som værende en blog? Så er det måske ikke nødvendigt, at få produceret en custom designet hjemmeside fra bunden. Hvorfor? Fordi, at de fleste templates er bevist til at fungere og disse tjener din blog ganske udemærket.

Dermed ikke sagt at et custom design ikke kan være en mulighed. Det giver nemlig meget god mening, hvis at du planlægger at denne blog skal være den største i fx Danmark. Så har du nok allerede nogle bestemte features i tankerne, som ikke kan opnås ved et template.

Forskellen på en custom designet hjemmeside og bruge et template

Hvad er forskellen på at designe et custom design selv og bruge et template? Faktisk er det i sig selv et meget simpelt spørgsmål at svare på. Forskellen er, at du opgiver et design og nogle features, som du godt kunne tænke dig i et custom design. Du kan samtidig vælge nogle designmuligheder og/eller features, når du vælger et template.

Et template er “klar til brug” og skal “kun” opsættes på dit site, når du fx har lavet en WordPress installation. Det betyder, at det er en hurtigere løsning, kontra et custom design, hvor der først skal designes og derefter programmeres.

Nogle foretrækker et custom design over et template for at få noget unikt, men også for at outsource alt arbejdet med hjemmesiden. For så derefter at kunne fokusere på andre ting, så som markedsføringen af virksomheden.

Custom designet hjemmeside

Et custom design til din hjemmeside er ofte en dyrere løsning end et eventuelt template. Hvorfor? Ganske simpelt, fordi at det skal designes og/eller programmeres af en ekstern person. Med mindre du da ligger inde med disse egenskaber selv.

Det betyder dog ofte, at du på denne måde kan få en bedre løsning, som er skræddersyet efter dine behov og derfor ikke skal opdateres så meget.

Forhåbentlig er denne løsning placeret på en platform, som kan skaleres, hvis at du ønsker at føre en webshop hen over designet.

I mange tilfælde er denne løsning en længere løsning. Det er den, da den skal igennem flere led og konsulteres af dig for, at alt stadig er i den fineste orden. Desværre kan der også forekomme nogle programmeringsfejl, som skal opdateres. Dette erdog ikke noget, som ikke nemt kan løses, da din programmør kender til det design, som han selv har programmeret. Hvilket også er helt perfekt for dig, hvis at du beslutter dig for at der skal ændres noget i fremtiden.

Når alt dette er sagt, så er der også den fordel, at ingen andre har det design, som din nye hjemmeside har tilegnet sig. Hvis din programmør / designer har gjort sit arbejde tilstrækkeligt. Som man må håbe, at de har.
Det kan betyde rigtig meget for nogle og mindre for nogle andre.

To eksempler på et custom hjemmeside design

Hvordan kan et custom design, så se ud tænker du nok på nuværende tidspunkt. Jo, det er jo nemlig meget forskelligt. Her kan du få et par eksempler på det.

Den store virksomhed: GoPro

Gopro's hjemmeside i 2017

Gopro har som en af de store virksomheder i verden deres eget design kun for GoPro. Det skal også nævnes, at dette er et design, som mange har prøvet at efterkomme. Derfor kan der nu være flere, som har designet ud fra denne hjemmeside, da GoPro er så stor.

GoPro har et meget specielt “shop” design, som ligger sig meget ind under store Fullscreen billeder, som du kan se her på deres kamera side. Det er meget anderledes end hvad man normalt er vant til at se på diverse webshops, som du også kan se i eksempel nummer 2. Hvem ved, måske er det i den retning vi bevæger os?

Den lille virksomhed: ShaveClub

Shaveclub.dk er en ny hjemmeside shop

Den lille virksomhed ShaveClub startede i 2017 med at sælge kvalitets skrabere til kvinder. Webshoppen er bygget meget anderledes, hvis man sammenligner med GoPro. Her er der tale om en dynamisk forside, som bevæger sig ud fra dine handlinger med musen.

Derudover har ShaveClubs hjemmeside en af de mere gængse shop sider. Den viser produkterne i en systematisk tabel, hvor alle produkterne kan findes. Det er også herfra, at du ligesom på GoPro kan læse mere omkring disse og igennem dem, navigere dig til kurven.

I dette eksempel er der ligeledes mulighed for, at hjemmesiden er ændret til næste uge, da denne hjemmeside er forholdsvist ny og designet bør testes.

Brug et godt hjemmeside template

Er du ude efter en hurtig og billig løsning til hjemmesiden, kan et template også bruges. Dette kan nemlig også være den rette løsning i mange tilfælde.

Vi skal lige slå en ting fast: Der er flere webshopejere igennem tiden, som har startet med et template på en wordpress installation. Dette har været en rigtig god og ikke mindst passende løsning til deres størrelse. Det har heller ikke være noget problem, at skifte fra denne type side senere hen.

Hvis at jeg ikke tager helt fejl, så var det sådan en løsning hjemmesiden Americandreams kørte med i de første par år.
Dengang, hvor hjemmesiden så således ud:

Americandreams.dk gamle hjemmeside

Fordelene ved et hjemmeside template

Fordelene ved et hjemmeside template er,at det, som tidligere nævnt, er en billig og hurtig løsning. I de fleste tilfælde. Ved du lidt om hjemmesider, så skulle dette være en forholdsvis nem måde, at få en hjemmeside til at køre på.

Det skal dog nævnes, at denne løsning også kan gå hen at blive en meget langhåret og langsommelig process. Hvorfor? Jo, hvis du gerne vil skifte til en mere skalerbar løsning, så er det ikke altid at et template på en wordpress side er optimalt for en webshop. For at give et eksempel.

Dog passer det rigtig godt til mange hjemmesider, også webshop, som får en god forretning til at køre med denne løsning. Et template på en wordpress installation fungerer i de fleste tilfælde rigtig godt til blogs, affiliate sites m.m.-

Eksempel på hjemmesider, som bruger et template

Mange hjemmesider gør brug af et template. Det sker typisk over en wordpress installation, som tidligere nævnt. Grunden til dette er, at det er nemt og der findes rigtig mange forskellige templates på sites såsom ThemeForrest, der er forholdsvist billige og nemme at redigere i for den almene bruger.

Information hjemmesider over bestemte emner

Du ser typisk at mindre hjemmesider, som for eksempel information hjemmesider gør brug af sådanne løsninger. Hjemmesiden Findvarmepumpe.dk er et eksempel herpå. Hjemmesiden giver information til danskere omkring nogle af markedets bedste varmepumper.

Ny hjemmeside findvarmepumpe.dk

Konklusion over emnet

Vi kan altså konkludere, at man kan komme langt og få en god stabil løsning med begge valg af design. Det vigtigste kommer sig nemlig ikke så ofte i det første design, men nærmere i det arbejde, som kommer efterfølgende. Altså markedsføringen og meget i den opdatering af designet, som kommer løbende med at projektet bliver større og dermed mere omfattende.
Mange ligger meget tid i at designe deres hjemmesider før de overhovedet er kommet i gang og ved hvad der virker.
Mit råd til dig er derfor, at du bør finde en løsning hurtigst muligt, sætte det op og komme i gang. Det handler meget om at teste og se hvad der virker i, hvis at du spørger mig.

Men hvad virker? Et custom design eller template? Svaret er, at begge ting virker og det i højere grad handler om, at du kigger på, hvor du er henne med dit projekt. Se på hvad du egentlig har behov for og ikke hvad du fortæller dig selv, at du har behov for.
Jeg skriver det på denne måde, fordi der kan være lige så meget “gods” i et template, som custom design.

Med det vil jeg ønske dig alt held og lykke på vejen til, at få designet din hjemmeside og opfordre dig til, at skrive os en kommentar i det, at du har lavet det første udkast eller har det første spørgsmål. Uanset hvad, så sidder vi klar til at tage et kig på dit hjemmesidedesign eller svare på dine spørgsmål. Hvis du skulle have sådan nogle.

About The Author

Related Posts