Betalingssystem til webshop: Hvilket system skal jeg vælge?

Hvilket betalingssystem skal jeg vælge til min webshop? Det kan være en smule kompliceret at svare på, da der er så mange at vælge imellem. Derfor har vi samlet en lang række betragtninger og råd til hvordan du vælger den bedste løsning. Først vil jeg forklare hvilke overordnede muligheder der er i forhold til betalingssystemer på webshops.

Muligheder for online betaling

Der findes overordnet set 2 måder at føre online betaling på i en webshop

 

  1. Den ene metode er ved at benytte amerikanske betalingstjenester som fx Paypal eller Stripe.

Betalingsløsning PayPal

Det gode ved dem er at de er lette at sætte op. Desuden stiller de ikke krav til at du er CVR-registreret. Derfor er de lette at komme i gang med.

Der skal dog stadig bruges et betalingssystem, som jeg vil forklare senere.

 

2. Den anden er ved en indløsningsaftale, som kan ske ved fx NETS eller Teller.

Nets Betalingssystem

For at kunne benytte disse tjenester, skal der også bruges et betalingssystem. Ud over det skal der dog også bruges en betalingsløsning. En betalingsløsning er som en slags dankortterminal på hjemmesiden. Det er den der gør det teknisk muligt at modtage betalinger på hjemmesiden. Eksempler på dette kan være Quickpay eller Epay.

Udover det skal der også bruges en indløser, som sørger for selve transaktionen. Der skal derfor gøres lidt mere for at starte det.

 

Hvad er et betalingssystem?

Et betalingssystem er også kaldet ”shopping chart”, og er det plugin eller tjeneste, som styrer transaktionen på hjemmesiden. Systemet håndterer desuden moms og fakturaudsendelse af produktet.

Nu vil jeg forklare om nogen af de betalingssystemer der findes, og give en kort forklaring af dem.

 

Betalingssystemer til at sælge digitale produkter på webshoppen

  1. Gumroad

Gumroad er et amerikansk betalingssystem, som er gratis. Det har et WordPress plugin. Dette gør det nemt at komme i gang med. Når plugin´et er installeret, skal der blot ”shortkode” på siderne. Når der klikkes på køb nu, kommer en lightbox frem der kan indtastes kreditoplysninger i.

Både betalingsløsning og indløser er med i tjenesten. Den understøtter dog ikke dankort.

Gumroad er rigtig god til hvis der skal sælges få produkter, da der ikke er mange forvirrende funktioner i.

  1. WoocommerceWoocomerce betalingssystem

Woocommerce er også et gratis system, men modsat Gumroad er det et mere omfattende, da der er mange flere backend muligheder. Det har desuden mange extensions.

Heraf løbende betaling og udsendelse af mails efter køb.

Ved Woocomerce kræves det dog at du benytter PayPal/stripe, eller at du selv tegner en betalingsløsning, og får en indløsningsaftale, da det ikke er indbygget i programmet.

  1. SimpleroSimplero Betalingssystem

Simplero er forholdsvist dyrt, men til gengæld kan du få en masse ekstrafunktioner med, Fx mulighed for redigere i udseende af mail, lave egen medlemsside og landing pages mm. Programmet virker med det samme.

Man skal blot være opmærksom på at det ikke er et gratis program

Der er ikke et betalingssystem der er bedst, da det ofte kommer an på virksomhedens størrelse.

Jeg vil nedenfor give nogle råd til hvordan den bedste betalingsløsning vil være. Her er der taget udgangspunkt i hvis der bruges WooCommerce.

Råd til valg af betalingsløsning til webshoppen

  1. Det er vigtigt at vide hvad budgettet er for betalingsløsningen

Der kan være store forskelle på hvor dyre de forskellige løsninger er i oprettese. Fx kan det koste mellem 650kr og 10000kr i oprettelse, alt efter kreditkortet der skal kunne betales med.

Her er PayPal og Stripe gratis, mens NETS fx koster 1745kr. plus prisen til oprettelse af dankort til 1495kr.

Derudover er der typisk et månedligt gebyr på mellem 250 og 750kr. alt efter løsningen.

Også her er PayPal og Stripe gratis, mens NETS koster 2788kr. om året.

Før vi antager at det er en dum ide med NETS, skal der også tages højde for købsbeløbet pr. transaktion.

Ved tjenesterne Stripe og PayPal, bliver der for hvert køb trukket en procentdel af beløbet. Dette bliver der ikke gjort ved NETS. Priserne pr. transaktion bliver derfor følgende:

Betalingsløsninger: Priser pr. transaktion
NETS 1,65kr.
Stripe 1,4% + 1,80kr.
PayPal 2,6% + 2,60kr.

 

For at vise et eksempel, kan vi antage at der er blevet foretaget et køb på 50kr. og et køb på 500kr:

Betalingsløsninger: Køb til 50kr. Køb til 500kr.
NETS 1,65kr. 1,65kr.
Stripe 2,50kr. 8,80kr.
PayPal 3,90kr. 15,60kr.

 

Det kan derfor ses at hver enkelt transaktion er billigere med NETS. Man skal dog huske at tage højde for at der er en månedlig omkostning ved NETS, samt oprettelsen.

Konklusionen vil derfor være at hvis du regner med at sælge for meget, og store beløb, er det NETS, som vil være mest fordelagtigt, og hvis du sælger for små beløb. Fx under 10.000kr. om måneden, vil de andre tjenester være bedst.

  1. Find ud af målgruppen

Målgruppen er også vigtig for valg af betalingsløsning. Handler du fx med Danmark, og handler du også med udlandet?

Hvis du kun handler med Danmark, vil PayPal fx ikke være den bedste løsning, da de fleste danskere er skeptiske med at handle med at handle med PayPal, da de ikke føler sig trygge ved det. Der er dog flere og flere danskere, der begynder at handle med PayPal.

Kunderne kan desuden være utrykke over mange ting. Her er en liste over hvad man skal være opmærksom på for at skabe trykke kunder.

Derudover skal der også tages højde for hvor stor en procentdel af kunderne der betaler fra udlandet. Dette skyldes at NETS fx vurderer at der er større risiko ved at handle med udlandet, og derved vil det kunne koste mere. Hvis der er stor udlandshandel, vil det derfor være bedst at bruge tjenester som PayPal.

Det vil desuden være en god ide at finde ud af hvilke betalingsmidler kunderne bruger. Hvis der fx kun er 1% der anvender Mastercard, vil det måske ikke være værd at betale ekstra for at kunne tage det.

  1. Kombinationer af betalingsløsningen kan være muligt

Man behøver ikke at låse sig fast på en betalingsmetode. Det kan nemlig være en fordel at tilbyde forskellige betalingssystemer til sine kunder. Hvis man fx har både NETS og PayPal, giver det nemlig muligheden for de usikre danskere at betale med NETS, samtidig med at de udenlandske kan betale med noget de også kender til. Da PayPal og Stripe er gratis at have, giver det nemlig ikke nogen ekstraomkostninger. Kombinationen kan nemt sættes op med fx WooCommerce.

About The Author

Related Posts