Er du en haj til html, CSS osv. og har du rigeligt med tid, så er denne artikel ikke noget for dig. Et CMS system er for os, som hverken har de tekniske skills i programmering eller tiden til at programmere en ny hjemmeside op fra bunden. CMS systemerne gør det nemt og hurtigt for alle at lave enten en blog, ny hjemmeside, nyhedsside eller en webshop. Og hvad er et CMS system? – I artiklen giver vi vores bedste bud på, hvad et CMS system er.

Hvad er CMS system?

Et essentielt sted at starte er at forklare, hvad et CMS system er, og hvad systemet kan gøre for dig.

CMS begrebet betyder ”Content Management System”. På dansk betyder det indholdsstyring og vedligeholdelses system men der er ingen, som bruger den danske betydning for CMS. I korte træk viser og styrer CMS ens indhold på hjemmesiden.

Et CMS system er overordnet set et værktøj, som du kan bruge til at styre og optimere dit website. De gode CMS systemer kan både designe, styre, optimere og publicere din hjemmeside.

Wordpress CMS systemHvordan virker CMS system og hvad kan CMS?

Et CMS system er et software, eller en rækker relaterede plugins som bruges til at styre ens digitale content. I et CMS system er indholdet adskilt fra selve præsentationen. Du kan derfor frit skifte designs/templates uden risiko for at dit content bliver slettet, eller skifter position.

Udover et brugervenligt og konkurrencedygtigt software, tilbyder de fleste CMS systemer vejledning og hjælp i form af en kundeservice. Du behøver derfor ikke være en haj til kodning, fordi et CMS system gør det nemt og brugervenligt at begå sig.

Fordele ved CMS system:

CMS gør det nemt og simpelt at lave hjemmesider/webshops
Hvis du smører ærmerne op, så burde 2-3 timer være nok til at forstå dit CMS system, fordi  CMS systemer ofte er meget simple og brugervenlige.

CMS systemer er ofte velanset af Google crawlers

Med SEO briller er CMS systemerne velanset af Google crawlers, fordi de koder dit indhold på en ”pæn måde”, som crawlerne er vilde med.

Med et CMS kan du reagere hurtigt

Om du har en blog, nyhedsside, ny hjemmeside eller webshop, kan du med få klik oprette et indlæg hurtigt og nemt. Det første indlæg er ofte det sværeste, fordi der kan du ikke kopiere det forrige indhold, men derefter burde køre derudaf.

Pre-designed templates

Med et CMS system skal du ikke til at kode dig til en flot template, da der findes utallige pre-designed templates. Og der findes rigtig mange gratis templates, men som regelt er der intet godt, som er gratis.

Anmeldelser af WordPress’ CMS systemer

Jetzt geht’s erst richtig los! –  WordPress er det største CMS system i verden, og vi vil derfor kigge på en række faktorer, som har gjort – og stadig gør, WordPress til det største CMS system i verden.

Derudover vil vi komme med vores egen holdning om WordPress, og hvorfor vi selv bruger WordPress her på siden.

WordPress: CMS system

WordPress er det mest benyttede CMS system og med sine mere end 17 millioner websites, ejer WordPress en markedsandel på verdensplan på ca. 51%. For at sætte det i perspektiv, så ejer markedsudfordreren Joomla! 7% af markedet på verdensplan.

Det er ikke for sjovt, at WordPress har så stor en markedsandel, da de bare er bedre. Som den største udbyder, drager det naturligvis en masse fordele med sig, som du som bruger kan nyde godt af:Wordpress CMS system

  1. Deres marked for templates er kæmpe stort og billigt
  2. WordPress er open source, så der bliver videreudviklet og optimeret af millioner af mennesker netop nu, som du læser dette indlæg.
  3. Med deres 17 millioner hjemmesider er der ikke et problem, som en anden bruger ikke har oplevet før. Du kan derfor finde tonsvis af guides på youtube, google osv. om netop det givne problem.
  4. Med WordPress har du mulighed for at benytte dig af de mange plugins, som hjælper dig med at optimere din hjemmeside, oversigter over data og en hel masse andet!

Derudover kræver WordPress et par fokuserede timer og så forstår du CMS systemet. Hvis du skifter mellem templates, skal du også bruge nogle tilvænningstimer der, fordi hvert template er programmeret anerledes.

WooCommerce CMS system

WordPress har også deres egen webshop-integration i Woocommerce. Woocommerce kan forvandle din WordPress installation til en webshop. Og Woocommerce er bygget op på samme måde som WordPress, du får derfor en nem og simpel overgang til Woocommerce.

Woocommerce har ligesom WordPress utallige templates og plugins, som er udviklet for at optimere, skabe mere salg, give flere tilmeldinger til dit nyhedsbrev osv.

Hvorfor vi bruger WordPress’ CMS system

Vores holdning er at bruge WordPress, hvis du har en blog/content side. Det er grunden til, at vi bruger dette CMS system her på siden.

Skal du bruge din hjemmeside til at lave indirekte salg til din virksomhed, anbefaler vi dermed også, at du bruger WordPress.

Men derudover, skal du bruge en webshop med mange eller semi-mange produkter? så kan vi anbefale Magento eller Umbraco.

 

C.lions om CMS system

About The Author

Related Posts